Dashboard

Dashboards giver dig det fulde billede af din forretning. InfoSuites intuitive dashboards gør det nemt for dig at samle og visualisere alle de vigtigste nøgletal i ét billede.

Prøv InfoSuites intuitive dashboards

Èt samlet overblik via dashboards

Det fulde overblik over din forretning opnår du via InfoSuites dashboards, der gør det muligt at sammenstille grafer, nøgletal, tabeller m.v. i ét billede.

De enkelte elementer kan analyseres i dybden hver for sig, samtidig med at de hænger naturligt sammen via perioder og dimensioner.

Dashboardet giver dig ét samlet overblik, så du nemt kan overvåge din performance, og se hvor tæt du er på dine mål.

Dashboards gør dine data letforståelige

InfoSuites dashboard indeholder mange forskellige muligheder for datavisualisering, såsom grafer, diagrammer, speedometre, smart-arts og målere. Disse intuitive og letforståelige visualiseringer gør et dashboard yderst anvendelig til at præsentere og distribuere information.

Derudover er et dashboard effektivt til at sammenstille data fra flere datakilder for at opnå en bedre forståelse af, hvordan de enkelte dele af forretningen spiller sammen. Du kan således nemt sammensætte et dashboard, der er baseret på data fra din virksomheds ERP-system, kasseapperater, webtrafik, produktionsanlæg, regneark og meget mere.

Dashboard

Gå i dybden og se detaljerne bag dit dashboard

Fra tabeller, grafer, speedometre osv. kan du nemt gå yderligere i dybden for at udforske detaljer.

Specifikation helt ned på transaktions- og bilagsniveau sikrer dig fuld kontrol og transparens.

Du kan også tilgå aktivitetsplaner, som specificerer, hvilke aktiviteter der skal udføres næst. Det gør det muligt at skabe et totalt system til strategiske analyser og Performance Management.

Dashboards klargjort til netop din branche

På baggrund af vores erfaringer med implementering af Business Intelligence-løsninger til mange forskellige brancher er vi også i stand til at tilbyde branchetilpassede dashboards indenfor Food, Testil og mode og Forsikringsbranchen. Disse dashboards indeholder en række klargjorte KPI’er, tabeller og grafer, der dækker en stor del af de analysebehov, du måtte have i din branche.

Prøv InfoSuite allerede nu

Den gratis demo kommer med klargjorte demodata.

Der kræves ingen teknisk opsætning og du er i gang på 2 minutter.

Få inspiration til analyse- og forretningsoptimering med InfoSuites nyhedsbrev

Guide til effektivt dashboarddesign

– Undgå disse 6 klassiske designfejl i dine dashboards og få et bedre og hurtigere indblik i din forretning

Dashboards er effektive til at samle alle vigtige nøgletal i ét billede så du har de mest værdifulde informationer om din forretning lige ved hånden. Der er dog mange der ikke får designet deres dashboards helt optimalt, hvorved effektiviteten forringes, og værdifuld viden kan gå tabt i manglende overblik.

I sin bog Information Dashboard Design har Stephen Few, som har 30 års erfaring med BI og informationsdesign, beskrevet en række fejl som mange begår i opsætningen af dashboards.

Nedenfor har vi samlet et uddrag af de klassiske fejl som kan være med til at mindske effektiviteten af dine dashboards – kan du genkende nogen af dem?

Prøv InfoSuite

Vil du se nærmere på InfoSuites dashboards? Download en gratis demo her

1 – Fejlagtig tilrettelæggelse af information

Én ting er at vide hvad man vil have i sit dashboard, noget andet er at få informationen arrangeret korrekt så dashboardet ikke blot bliver en rodebutik. Hvis informationen i dit dashboard ikke er organiseret korrekt kan overblikket gå tabt samtidig med at de ønskede sammenligninger og relations-analyser ikke bliver foretaget.

De forskellige elementer i dit dashboard bør derfor ikke placeres for tæt, bør prioriteres i forhold til vigtighed vs. placering og så bør data der skal sammenlignes sættes op på en måde der indbyder til sammenligning.

2 – Overskridelse af skærmens dimensioner

Undgå så vidt muligt at opsætte dit dashboard så det kræver at du scroller for at få det fulde billede.

Perceptuel og kognitiv forskning viser at man er bedre i stand til at spotte relationer og få det store overblik hvis man ikke er nødt til at scrolle ned eller til siden for at få mere information.

3 – Manglende afbalancering af detaljer

Undgå at simplificere KPI målere og grafer så meget at vigtig kontekst går tabt. Én ting er at måle om tallene er røde eller grønne i forhold til performance, men hvis der mangler forklarende information eller enheder til sammenligning så kan det være svært hurtigt at se hvor godt eller hvor skidt det egentlig går.

Ligeledes kan for store detaljeringsgrader også forstyrre øjnene og det hurtige overblik- afvej for eksempel hvor mange decimaler der er nødvendige for hvert felt – behøver kr. at blive opgivet med to decimaler eller er det nok med hele tal og dermed et renere billede?

4 – Valg af forkerte displays

En fejl som mange ofte begår er at vælge forkerte måder at fremvise de enkelte data på – en graf hvor en tabel havde været bedre, et cirkeldiagram hvor et pindediagram havde givet mere mening eller omvendt.

Forkerte valg af displays kan gøre dataene sværere at gennemskue eller, i værste tilfælde, forvanske billedet.

5 – Meningsløs variation

I tråd med forrige punkt så tvivler mange ofte med at bruge den samme type display flere gange i det samme dashboard. Dette skyldes formentlig at man søger at gøre dashboardet mere spændende, men det bør ikke være dét der driver valget af tabeller, grafer og KPI’er.

Du bør altid vælge den display-form der passer bedst til dataene – også selvom det betyder at dit dashboard er fyldt med pindediagrammer. Hvis den rette information er til stede, og display-formen passer til indholdet, så er de fleste nok ligeglade med at deres dashboard ser lidt ensartet ud.

6 – Ineffektiv fremhævelse af hvad der er vigtigt

Når du kigger på dit dashboard bør du med det samme blive draget af den vigtigste information. Du bør derfor undgå at for mange elementer i dit dashboard er visuelt fremhævede via farver, størrelse, effekter og andet. Dette kan føre til at kritiske værdier og informationer drukner i mængden.

Alt der har fortjent en plads på et dashboard er vigtigt, men ikke lige vigtigt.

Vil du vide mere om dashboards og mulighederne i InfoSuite?

InfoSuite Business Intelligence indeholder en række smarte muligheder der gør det nemt for dig at optimere dine dashboards. Du kan prøve InfoSuite ganske gratis allerede nu, og få en smagsprøve på, hvad du kan med InfoSuite BI.

Du kan også ringe til Anne Mette for at høre mere om hvordan I kan bruge InfoSuites dashboards i din virksomhed

Anne Mette Christensen

Anne Mette Christensen
2526 5126
amc@infosuite.dk
LinkedIn

Guide – 7 tips til succesfuld organisatorisk implementering

Få engagerede og glade brugere – På baggrund af vores erfaring med implementering af BI-projekter, har vi samlet en guide med 7 tips til hvordan du sikrer at brugerne i din virksomhed tager den nye BI-investering til sig. Hent guiden her.

Få inspiration til analyse- og forretningsoptimering med InfoSuites nyhedsbrev